Beza lelaki dan wanita....

Bismillah...
Assalamualaikum....
Jom tolong muna...
Like page ni Shawlic House
Like gambar ni Gambar


Ye, mungkin ramai kata lelaki dan perempuan memang berbeza... Ada juga kata lelaki dan perempuan sama dalam beberapa faktor... Tapi, inilah perbezaan antara perangai/tabiat lelaki dan perempuan yang sebenar.. Lelaki dan perempuan umpama magnet N & S... Ramai lelaki mengutuk pemakaian perempuan dan ramai perempuan mengutuk pemakaian lelaki... Ini disebabkan citarasa peribadi tidak sama dengan citarasa orang lain.. Hak memilih gaya  itu hak tersendiri, namun ada yang dikutuk dengan gaya yang sangat diluar fikiran...

Pemakaian

Lelaki :
  • simple
  • up-to-date
  • bergaya
  • branded dan mampu
  • tidak terlalu sarat dengan corak
  • kadang-kadang memilih warna kontra pada seluar dan gelap pada baju
  • lebih kepada polo, round neck dari  v-neck ( v-neck lebih sesuai untuk perempuan )
  • tidak suka pakaian yang berlapis (!!)
Wanita :
  • asalkan menarik
  • tak kisah muat ke tidak
  • lebih memilih kontra pada baju dari tudung/seluar
  • branded, mahal dan berkualiti 3A
  • kalau boleh, nak penuh satu badan dengan aksesori...
  • Handbag mesti kena ada walaupun pergi pasar malam..
  • bagi wanita simple, mereka memilih t-shirt kosong/ bercorak dan seluar jeans/slack..
  • wanita memakai baju berlapis kerana nak tutup aurat, tapi ada yang pakai sebab fesyen (??)
  • tudung kalau boleh nak yang comel
  • reben tu menjadi satu kewajipan/keperluan dalam diri wanita..
  • wara soft menjadi pilihan berbanding warna garang dan menarik perhatian ( only certain people )

Perangai

Lelaki :
  • pantang dicabar
  • tak peduli dengan wanita yang gedik
  • suka permainkan dengan wanita yang gedik tahap melampau ( only certain people )
  • benci dengar skandal bila bercinta, tapi dia skandal takpe..
  • cukup pantang bila mak ayah dikutuk dengan member..
  • jangan cari pasal dengan lelaki yang pandai bergaduh
  • jangan bertekak dengan lelaki yang sentiasa menang ( nak menang ye..)
  • jangan sesekali tinggikan suara pada lelaki yang tegas ( habislah nanti )
  • tak suka ditegur dengan cara kasar (standard)
  • lebih suka lepak dengan kawan lelaki dari kawan perempuan (hanya sesetengah lepak dengan perempuan sebab kawan lelaki perangai hancus)
  • tak suka wanita yang berlagak cantik tapi perangai teruk
  • lebih suka wanita ayu dari wanita berlagak ayu..
Wanita :
  • tak suka lelaki perokok, kaki lepak, merempit
  • tak suka lelaki kaki gaduh dan kaki game
  • lebih suka lelaki macho dan tough
  • lebih suka pada lelaki yang memahami hatinya, sedangkan dia tak memahami hati lelaki tersebut
  • lebih suka mengambil perhatian pada lelaki yang diminatinya ( more likely, gedik )
  • tak suka wanita lain kacau lelaki yang dia minta ( cemburu extravaganza dah )
  • suka pasang skandal bila kekasihnya tak layan dia ( jangan buat! nanti pakwa hang marah, habis kena kutuk )
  • wanita lebih suka diberi perhatian dari dibiarkan (macam pasang skandal tu)
  • hati wanita cepat cair ( lelaki! awas, jaga isteri/kekasih anda dari lelaki lain untuk pujuk mereka)
  • wanita lebih suka berjalan dengan kekasihnya tanpa gangguan kawannya.
  • wanita tak suka lelaki hipokrit
  • wanita cepat menangis bila kekasih/suaminya marah dia walaupun dengan nada separuh tinggi
  • wanita akan merajuk sepuas-puasnya sehingga suami/kekasihnya mengalah
  • wanita ni pendendam, dia akan simpan dendam tu bila suami/kekasihnya buat hal sama...
  • wanita nak berubah, tapi tak didorong oleh kekasih/suaminya..
Nota tambahan : terdapat beberapa persamaan antara lelaki dan perempuan iaitu simple but nice, simple but up-to-date dan lain-lain.. Ini sekadar info yang mungkin benar atau mungkin tidak.. Jika tersalah, maafkan muna.. :)


You may also like

2 comments:

All content in this website is strictly cannot be copied by anyone. 2010-2016 © munauwaratul.bs.my™. Powered by Blogger.