Outing to zoo and bowling

Bismillah...
Assalamualaikum....


Pagi tadi dalam jam 8 pagi kot.. Dapat call dari roommate, kak fiah.. dia call, ajak kitorang ( muna dan yaya ) ke zoo melaka.. Dari terperap dalam bilik, baik keluar, release tension... Isn't? Hihi... Seronok lah jugak... Overexcited actually... Last pergi zoo melaka masa tingkatan 3 kot.. Jelajah satu zoo tu..

antara haiwan comel

Banyak gelaran muna bagi dekat haiwan2 tu.. Hensem lah, comel lah, kacak lah... Sebab nak amik gambar diorang tau.. Memang diorang bagi response... Lagi2 seladang.. besar gila.. Muna duk panggil, " Awak, marilah sini. Kita nak amik gambar awak ni.. " memang dia datang dekat.. Lari kitorang...haha..

Best part bila ke taman ungka ( ye kot ), ada satu monyet ni, tak ingat nama dia.. Masa kami berjalan, ternampak makhluk badan tu bergerak.. Kitorang pun ke sana.. Tapi serious muna cakap, monyet spesies kasar.. Mula2 comel je dia minum air pakai tangan dia, lepas tu dia berdiri.. Dengan pantas berpaling dari kitorang.. Ingatkan dia nak melompat.. Menjerit terkejut tahu... haha.. Lepas tu ada pekerja bagi makan.. Dia rampas bekas makanan tu.. Habis kena marah... haha..

Lepas tu, berhenti sekejap tengok pertunjukan anak gajah.. Tapi muna tak sanggup tengok sebab ada pekerja tu gi pukul pakai cangkul kecil tu.. kan tajam kan.. kalu pukul dengan cara penyayang, muna tak kisah lah.. Ini tidak.. Pukul penuh rasa benci, macam gajah tu jahat je.. Memang itu cara nak bagi gajah tu dengar cakap, tapi tunjuklah rasa kasih sayang.. Muna memang nak menangis.. Muna sayang gajah.. Kawan kata, memang gitu caranya.. SO, muna pun positif..


craziness

Gambar atas tu diambil bila tengah bosan.. Memang ramai pergi zoo, ada lebih dari 2 buah prasekolah rombongan,taska, menengah, rendah.. memang ramai.. tapi yang tak tahannya kolej muna ada buat kerja amal dekat zoo tu.. Pergh.. memang kitorang lari je.. Nasiblah tak kenal sorang pun.. huhu...

But, best moment ever bila tengok running man animal kingdom, Kwang Soo ( zirafah ), Jong Kook ( tiger ).. hahaha.... nampak dua haiwan ni, muna panggil nama tu.. bukan nama sebenar.. haha...

Ada nampak muna bergambar dengan parrot kan? Haha.. first time ergambar dengan parrot.. Kalau ada ular, mua pilih ular.. huhuhu... Lama tak pegang ular.. Last pegang, sem 1 tahun lepas...

Hihi.. lepas balik zoo, kitorang makan2 dekat masjid area MITC... lapar.. huhu... masa tu kak fiah bawa kembar dia, kak aliya dan kawan dia, Adam.. Kak aliya ajak gi main boling.. Okay.. Ini tak best.. Sebab salah timing.. Ada KaKom ( kot ), kolej matrikulasi semua negeri.. memang hebat lah diorang.. strike je.. muna ni, masuk longkang je lebih.. Tapi muna main masa game kedua..

Segan gila.. kalu main 4 game baru best.. Sebab baru dapat strike.. huhu... muna main banyak masuk longkang.. sedih... dah la jiran sebelah ada budak laki hensem, comel.. tinggi kot.. Tapi tengok muka, dalam 17-18 tahun... muda kan... :)

Hihihi... okay, tu je ingat,..


You may also like

No comments:

All content in this website is strictly cannot be copied by anyone. 2010-2016 © munauwaratul.bs.my™. Powered by Blogger.