No title, just read...

Bismillah...
Assalamualaikum....


Sempena bulan ulangtahun kelahiran ke-20 bulan ni, saya pun bertukar selera dengan semua rangkaian sosial  ni...  Nak try fokus kepada pelajaran yang tinggal setahun sahaja lagi sebelum bergelar graduan diploma. Nampak sudah kan perbezaan blog, nahh... New themes, baby... BLACK & GOLD PRECIOUS BLOG.. hahaha... bikim gempak saja...


Yosh... nak citer ni... event untuk bulan 4 ni tak lah banyak sangat.. Tapi berbaloi lah untuk bulan 4 ni sebelum bermulanya final exam... :)


  • 5th April 2014 - My sweet 20 birthday...



9 pagi : Bersiap nak ke MP, Melaka.. But, first kena ambil kereta sewa dulu dekat Masjid Tanah dengan menaiki motor.. Tapi hujan (!!), macam mana ni dah cantik-cantik dah.. Redah je...

9.10 pagi : Pergi asrama semula, ambil kawan perempuan yang lain dan bergerak ke rumah sewa kawan lelaki pula nak ambik diorang..

10.30 pagi : Sampai sudah di MP, tapi nak buat apa dulu ni??

10.45 pagi : Lepak dekat MPH Store, apa lagi alang-alang dah sampai situ.. habiskan baucer buku... Akhirnya dapat beli buku '1001 Plants in Singapore' sebab buku ni sangat penting buat saya..

11.20 t/hari : Pergi jalan-jalan sekejap,cuci mata.. Sale kasut idaman !! Beli.. hahaha...

11.35 t/hari : Makan-makan dan tak tahu hala tuju lagi...

11.50 t/hari : Pakat pergi main boling, tapi yang main 3 lelaki 1 perempuan.. haha..saya tak join pasal akan pasti masuk longkang je..

2.00 ptg : Habis game.. Tak tahu hala tuju.. Sepakat gi rumah member dekat Umbai..

2.30 ptg : sampai Umbai.. lepak sekejap, main dengan kucing kejap...

2.50 ptg : Kali ni ada hala tuju, nak ke Masjid Selat since saya dan sorang member ni tak pernah lagi jejakkan kaki dekat situ dan rasa terharu bila mereka bawa kami kesana.. :')

3.50 ptg : Solat di situ.. lepas tu, ambil peluang bergambar di situ sebagai kenang-kenangan...


4.20 ptg : Bergerak pulang semula ke Kolej tapi perut lapar...

4.50 ptg : Pergi ke pasar di Alor Gajah.. beli makanan dan secara tiba-tiba hujan lebat !!

5.10 ptg : Masih lagi lepak dekat Alor Gajah nak tunggu hujan reda sikit dan masing-masing baju basah.. Haha...

5.20 ptg : Kelam kabut sebab baju basah, tak selesa dan Alhamdulillah hujan reda.. Hantar si jejaka ke rumah sewa diorang..

5.30 ptg : Kami pula sampai di asrama dan pemulangan kereta perlu dibuat..Haha...

Akhirnya hari kami berakhir dengan hujan juga.. hihi.. but seronok.. huhu...




  • 16th April 2014 - DPL Day & Appreciation Night 'Back to School'


8.00 pagi : Berkumpul di padang untuk aktiviti sukaneka.. masa tu masing-masing tahu rumah sendiri dan saya rumah kuning (for the first time okay..haha..)

8.15 pagi : Aktiviti bermula walaupun tak ramai yang hadir.. Dijangka 300 orang yang ada, tapi hanya 100 lebih sahaja yang ikut serta...

9.00 pagi : Suai kenal tu tak payah sebab slow2 kenal juga..haha...just fokus untuk kumpul markah..

10 pagi : Selepas semua acara sukaneka berakhir, ada satu acara menarik.. Tarik tali dan saya join !! tapi kalah.. :(

11.15 t/hari : Semua acara selesai dan rumah kuning kalah teruk !! Huh !!


6.45 ptg : berkumpul di hadapan postguard... hurrmmm.... Saya seorang nerd semasa sekolah !! haha..

7.00 ptg : Bergerak ke A'famosa Resort..

7.30 ptg : Kami paling awal sampai dan daftar dulu..huhu....

8.00 mlm : Menanti ketibaan Dato' dan merasmikan malam gala (ececeh..haha)

8.15 mlm : Dato' merasmikan malam gala dan seterusnya acara berjalan..

8.45 mlm : Sesi menjamu selera sambil pelbagai anugerah dijalankan.. Sedar diri tak pernah duduk hotel jadi cover pergerakan je..haha...

9.15 mlm : Mata mengantuk sebab duduk betul2 bawah air-cond..

10.00 mlm : Acara kemuncak, cabutan bertuah dan anugerah budak paling skema, baik, bising dan pelajar contoh..

10.25 mlm : Acara cabutan utama, Teddy bear dimenangi Dato'..huaaaaaa.....

10.30 mlm : persembahan diteruskan lagi...

10.45 mlm : Acara paling dinantikan, Anugerah King & Queen of the Night... Saya menang dalam hati..hahaha.... King of the Night, not bad. but Queen of the Night is not fare.. Sebab anugerah ni sepatutnya khas untuk semester akhir sahaja.. dan dimenangi pelajar semester 3 kerana dia memakai pakaian pengetua lelaki..haha...

10.55 mlm : Penyampaian hadiah rumah sukan.. Juara, hijau.. Naib juara, Biru.. Ketiga, Merah.. saguhati : ungu, oren,kuning terakhir..hahaha...

11.15 mlm : Persembahan pensyarah dan penutup..

11.20 mlm : Menanti ketua yang naik bas ni tak siap lagi.. dia tak makan lagi..kesian dia...huhu

11.30 mlm : Bas dah sampai.. Kami nak balikkkk....

12.00 mlm : Sampai asrama, mandi dan tidur....hahahahahahaha

Sekian...
xoxo, Munauwaratul



You may also like

No comments:

All content in this website is strictly cannot be copied by anyone. 2010-2016 © munauwaratul.bs.my™. Powered by Blogger.