Kembara Santai Bersama MPP Kolej RISDA di Sg Lepoh, Hulu Langat (BH Varsiti Paper)

Bismillah...
Assalamualaikum....

Pada 19 Oktober lalu, saya dan beberapa rakan lain turut serta dalam menjayakan Kembara Santai bersama MPP Kolej RISDA di Sg Lepoh, Hulu Langat, Selangor.

Sebenarnya hanya lebih kurang 10 orang pelajar dan selebihnya MPP dan MTM di kolej. Kalau cerita banyak pun, kelakar pulak bila ingat. Hahaha...

Mendaki bukitlah, turun bukitlah.. But, at the end of the journey, sampai juga ke puncak air terjun tu... Haaa.... Apa lagi? Terjun lah!! Sejuk dan ada jugak survival...

Ini pertama kali saya handle masak sendiri, sebelum ni pernah (masa darjah 5).. Hehehe... Agak pelik dan tak pandai... Mulanya nasi mentah.. Dibantu oleh mereka yang lebih tahu dalam hal ni.. Hehehe... Jadinya? Nasi kami yang terbaik... Lauk sardin dan nak jimatkan masa, masak sekaligus semua.. hehehe.... 'Pinggan' kutip je dari pokok berhampiran.. hehehe....

Dah, membebel pulak... Ini kami punya cerita... Berita ni semalam punya.. Baru hari ni dapat update..



Apa-apa pun, tahniah buat semua ahli jawatankuasa MPP dan peserta program kerana berjaya menjayakan program ini. Semoga MPP dan semua pelajar kolej RISDA terus mendukung dan menyokong program anjuran kolej..


You may also like

No comments:

All content in this website is strictly cannot be copied by anyone. 2010-2016 © munauwaratul.bs.my™. Powered by Blogger.